بررسی مزایا و معایب درب آکاردئونی


تماس با جوشکار سیار


نمونه کار های جوشکار سیار

معایب درب آکاردئونی

در این مقاله قصد داریم به بررسی معایب و مزایای درب آکاردئونی بپردازیم. معایب درب آکاردئونی در برابر مزایایی که این درب دارد، قابل اغماض است. زیرا این درب در مکان ها و شرایط مختلف قابل نصب می باشد. همچنین برای استفاده از آن نیازی به انرژی برق نیست. بنابراین در مکان هایی که اتصال برق امکان پذیر نیست نیز می توان از این درب استفاده کرد. ولی از زوایه دیگر این ویژگی می تواند به عنوان بزرگ ترین عیب این نوع درب ها محسوب شود.

در این مقاله قصد داریم به نحوه جوشکاری درب آکاردئونی، چگونگی نصب آن و مزایا و معایب درب آکاردئونی بپردازیم.

معرفی و آشنایی با معایب درب آکاردئونی

چرا به درب های ضد سرقت، درب آکاردئونی گفته می شود؟

به دلیل ساختار تاشو این درب و حالت باز و بسته شدن درب و حرکت آن(جمع شدن نرده های حفاظ ) که شبیه به سازه آکاردئون است؛ به آن درب آکاردئونی گفته می شود.

سازه آکاردئون در انواع فلزی، ام دی اف، پی وی سی ساخته می شود. همچنین مدل ها و طرح های متنوعی از این درب ها شامل مدل های لوزی، سه گل، چهارگل ، فرفورژه ساخته می شوند.

دو نوع درب های آکاردئونی ام دی اف و پی وی سی برای جداسازی فضا در داخل بنا استفاده می شوند. بیشترین مورد مصرف این نوع درب ها به عنوان درب دکوراسیون و جداکننده های فضای بزرگتر می باشد. بنابراین درب های آکاردئون از نوع ام دی اف و پی وی سی فاقد حالت حفاظ هستند.

نوع فلزی درب آکاردئون برای امنیت و حفاظت از حریم شخصی، مثل منازل و دفاتر کار استفاده می شود. از لحاظ ظاهری به اندازه دو نوع درب دیگر زیبا نیست ولی می توان برای شکیل شدن، آن را رنگ آمیزی نمود. این درب فلزی نسبت به درب های آکاردئونی ام دی اف و پی وی سی دارای مقاومت و استحکام بالایی است.

طراحی درب آکاردئونی به شکلی است که  هنگامی که داخل مکان هستید ، به صورت کامل روی قاب درب، جمع می شود.

همچنین در مواقعی که درب بسته است و کسی در مکان حضور ندارد، درب کشیده شده و حفاظ بطور کامل باز می شود. در این صورت پوشش فلزی کاملی روی درب اصلی قرار داده می شود.

کاربرد درب آکاردئونی

کاربرد اصلی درب آکاردئونی برای ایجاد امنیت و حفاظت از درب ورودی آپارتمان ها، مغازه ها و شرکت ها و بسیاری از مکان های خصوصی می باشد. همچنین از درب آکاردئون می توان برای درب پارکینگ نیز استفاده کرد، البته برای کاربرد این نوع درب مدل ریموت دار آن گزینه بهتری می باشد.

معایب درب‌های آکاردئونی در مقایسه با درب‌های ضد سرقت

۱.درب های آکاردئونی تنها یک قفل رو کار یا توکار دارند. بنابراین نسبت به درب‌های ضد سرقت دیجیتال و جدید که از چند سوی مختلف قفل می‌شوند، از امنیت ضعیف تری برخوردارند.

۲.درب های ضد سرقت دیجیتالی مجهز به دوربین یا سیستم‌های اطلاع رسانی پیشرفته هستند؛ که درب آکاردئونی فاقد این ویژگی است.

۳.در صورتی که درب آکاردئونی دارای فقل روکار باشد، براحتی توسط سارقان شکسته می شود.

ساختار درب آکاردئونی استاندارد

ساختار درب آکاردئونی از فلز و پروفیل های افقی، عمودی ساخته شده و بسیار مقاوم و مستحکم می باشد. برخی افراد برای ساخت درب های آکاردئونی از پروفیل ضایعاتی و دست دوم استفاده می کنند. بنابراین احتمالا قیمت این نوع درب ها نسبت به درب هایی که از پروفیل دست اول ساخته شده اند ارزان تر باشد.

استفاده از پروفیل ضایعاتی در ساخت درب آکاردئونی از معایب درب آکاردئونی محسوب می شود، زیرا مقاومت سازه را ضعیف می کند.

جوشکاری درب آکاردئونی

معایب درب آکاردئونی

یکی از مهم ترین بخش های جوشکاری مربوط به جوشکاری درب آکاردئونی است. از دلایل مهم استفاده از درب های آکاردئونی، ایمن کردن منزل یا محل کار و جلوگیری از سرقت می باشد. بنابراین ساخت و نصب و جوشکاری درب آکاردئونی بسیار پر کاربرد و دارای اهمیت است.

هدف اصلی ازجوشکاری درب آکاردئون و نصب آن، حفاظت از جان و مال افراد  در منازل یا محل کار است. جوشکاری درب آکاردئونی بر اساس متراژ کار ، میزان آهن مصرفی ، اجرت کار می تواند قیمت های متفاوتی داشته باشد.

جوشکاری درب آکاردئونی با کیفیت دارای ویژگی های زیر است:

  • برخورداری از مقاومت بالا
  • حرکت مناسب و روان
  • داشتن بالاترین ایمنی و استحکام
  • ظرافت و زیبایی

چگونگی و مراحل ساخت درب آکاردئونی

در ساخت درب آکاردئونی از مواد مقاوم و مستحکمی مثل آهن که از کیفیت بالایی برخورداراند؛ استفاده می شود. این درب ها به شکل پروفیل ساخته شده که درون این پروفیل ‌ها به شکل افقی، عمودی و یا مورب با طرح ‌های مختلف پر می شوند.

در بالای درب آکاردئونی یک ریل آهنی چرخ‌دار قرار داده می شود، تا بتوان این پروفیل را توسط آن نصب کرد. قفلی که در روی این درب نصب می گردد بصورت روکار و یا توکار است که قفل توکار نسبت به طرح قفل رو کار از امنیت بیشتری برخوردار است.

مدل های درب کاردئونی

دو مدل تک لنگه و دو لنگه از درب های آکاردئونی ساخته می شود. هریک از این درب ها برای مکان های خاصی به کار می رود. برای مثال، درب مدل یک لنگه جهت کاربرد در راه پله ها و مکان های کوچک استفاده می شود. همچنین درب مدل دو لنگه آکاردئونی در محوطه های بزرگ کاربرد دارد. در مدل درب آکاردئونی دو لنگه به سیستم سخت افزاری قفل و لولای پیشرفته و ضریب امنیت بالا نیاز است.

چگونگی  نصب درب آکاردئونی

برای نصب صحیح درب آکاردئونی باید چارچوب درب اصلی را به دقت اندازه گیری کرد. بعد از اندازه گیری درب اصلی باید پروفیل حفاظ مطابق با اندازه های گرفته شده، آماده شود. سپس باید جوشکاری درب در محل درب اصلی انجام شود. در مرحله بعد درب باید روی ریلی چرخ داری که در بالای درب اصلی نصب شده است، سوار شود.

ویژگی‌ های درب آکاردئونی استاندارد

درب های آکاردئونی در راستای ایجاد امنیت حریم شخصی افراد و ایجاد مانع مقاوم و ضد سرقت در برابر سارقین کاربرد دارند. این درب ها با توجه به نقش مهمی که در ایجاد امنیت مکان های مختلف برعهده دارد، باید دارای استاندارد های معینی باشند.

  • درب آکاردئونی باید در حالت معمول دارای مقاطع کناری به ابعاد ۵۰*۳۰ باشد.
  • استفاده از پرچ ‌های مناسب و مرغوب در اتصالات آن
  • وجود دستگیره ‌های فلزی کونیک شده در ساختار آن
  • کمربند ایمنی داشته باشند
  • استفاده از جوش SMAW در ساخت آن
  • اندازه تسمه به کار رفته در آن ۲۰*۵ باشد
  • ابعاد مقطع ریلی درب آکاردئونی استاندارد بایستی ۵۰*۵۰ باشد

مزایای درب آکاردئونی

  1. اشغال فضای بسیار کم و باز
  2. بسته شدن ریلی شکل آسان این درب
  3. سبک بودن و استحکام بالای آن
  4. با نصب درب آکاردئونی نیازی به نصب دزدگیر و دوربین نیست
  5. امکان خرابی آن نسبت به درب ‌های ضد سرقت کامپیوتری کمتر است
  6. درب آکاردئونی طول عمر بالایی دارد.
  7. طرح و تنوع ظاهری آن بسیار شکیل است.
  8. تاثیر خوبی روی زیبایی فضای بیرونی دارد.
  9. قابلیت رنگ پذیری و تغییر رنگ را دارد
  10. در زمان کوتاهی نصب می شود
  11. در برابر تغییرات جوی و دمایی مقاومت بالایی دارد
  12. امکان نصب قفل های بیشتر توکار و روکار را دارد

مطلب پیشنهادی: ساخت نرده فلزی | جوشکاری سیار نرده در محل

معرفی انواع درب آکاردئونی

معایب درب آکاردئونی

درب های کاردئونی را بر اساس ویژگی هایی که دارند می توان در دسته بندی های مشخصی قرار داد. هر یک از این درب ها کاربردهای خاصی داشته و در مکان های مختلفی استفاده می شوند.

  • درب آکاردئونی آهنی
  • درب آکاردئونی ام دی اف
  • درب آکاردئونی پی وی سی
  • درب آکاردئونی برقی

۱.درب آکاردئونی آهنی:

درب‌های آکاردئونی آهنی از استحکام و مقاومت بالایی برخودار هستند. این درب ها پس از ساخته شدن با رنگ کوره‌ای رنگ آمیزی می‌شوند. رنگ آمیزی درب آکاردئونی به این طریق سبب ضد رطوبت و ضد زنگ شدن آن می گردد. بنابراین با خیال راحت می توان این درب را در محیط ها و مکان های باز نصب نمود.

۲.درب آکاردئونی ام دی اف:

این نوع درب از جنس ام دی اف است و نسبت به نوع فلزی آن از مقاومت کمتری برخوردار است. یکی از معایب دیگر درب ام دی اف آکاردئونی طول عمر پایین این درب و وزن بالای آن می باشد. همچنین در دراز مدت به دلیل ترک خوردگی، کارایی خود را از دست می دهد.

یکی از مزیت های این درب قیمت ارزان و اقتصادی این درب نسبت به درب آکاردئونی فلزی است. از این درب ها بیشتر در داخل ساختمان و برای جدا سازی محیط  دو قسمت از یک فضا استفاده می شود.

۳.درب آکاردئونی پی وی سی:

این نوع درب آکاردئونی در مقایسه با نوع فلزی آن دارای وزن پایین تر و سبک تری است. همچنین از لحاظ ظاهری شکیل تر به نظر می رسد و قابلیت شستشو را دارد.

عمر مفید درب آکاردئونی پی وی سی در مقایسه با نوع ام دی اف بیشتر است. از این نوع درب می توان برای درب های پارکینگ استفاده نمود.

مدل‌ های متنوع دیگری از درب‌های آکاردئونی علاوه بر این سه نوع مدل اصلی وجود دارد. مدل های دیگر شامل  حفاظ آکاردئونی سه گل ساده و دوخم، حفاظ آکاردئونی سه گل و چهار خم، حفاظ آکاردئونی نقش دار، حفاظ آکاردئونی طرح پیچ (فر)، حفاظ آکاردئونی دوجداره و پنج گل، حفاظ آکاردئونی ایتالیایی، حفاظ آکاردئونی چهار گل، حفاظ اکاردئونی سلطنتی می باشد.

مطلب پیشنهادی: ساخت حفاظ آکاردئونی | انواع حفاظ آکاردئونی

انواع حفاظ درب آکاردئونی ( نرده آکاردئونی )

جنبه حفاظتی- امنیتی درب آکاردئونی مهم ترین ویژگی کاربردی این درب است، که در موارد گوناگونی استفاده می شوند.

همه ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری برای امنیت بیشتر می توانند از حفاظ درب آپارتمان آکاردئونی استفاده کنند.

کاربرد درب آکاردئون برای درب های ورودی داخل ساختمان ، برای فضای خارج از ساختمان و محوطه پارکینگ و حیاط می باشد.

در ادامه  برخی از عمده ترین کاربرد های درب آکاردئون را توضیح می دهیم.

۱.محافظ درب آکاردئونی آپارتمان

نصب حفاظ و نرده آکاردئونی بر روی درب آپارتمان های مسکونی امری رایج برای حفظ آرامش ساکنین است. بی توجهی در نصب حفاظ های امنیتی و درب آکاردئون راه را برای ورود سارقین به داخل منازل باز می کند.

۲.حفاظ نرده آکاردئونی پارکینگ

درب آکاردئون از نوع درب های تاشو بوده و قابل نصب در ورودی پارکینگ ها را نیز دارا می باشد. ساخت درب آکاردئونی پارکینگ به صورت دو در مجزا و در اصطلاح به صورت دو لنگه انجام می شود.

در هنگام بسته بودن، دو درب تاشو توسط قفل های ایمن به یکدیگر قفل می شوند. در موقع  باز شدن درب پارکینگ، این دو درب تاشو از قسمت میانی جمع شده و بر روی قاب عمودی در طرفین قرار می گیرند.

درب آکاردئونی فقط مختص پارگینک های بزرگ نیست، بلکه قابل نصب در پارکینگ های کوچک منازل نیز می باشد. برای استفاده از درب کاردئونی در پارکینگ منازل شخصی می توان بر روی حفاظ آکاردئونی پارکینگ از حفاظ ریموت کنترلی بهره برد.

۳.حفاظ درب ریلی فروشگاهی

انواع درب های آکاردئونی در مقایسه با درب های کرکره ای مغازه ها سبک تر بوده و راحت تر بسته می شوند.

کرکره های مغازه ای به سختی باز و بسته می شوند، همچنین اگر از نیروی برق در این درب ها استفاده شود، هزینه اضافی در بر دارد.

بیشترین مصرف کنندگان سازه های محافظ ساختمان های تجاری و فروشگاه ها هستند؛ زیرا حفظ امنیت از ساختمان های تجاری یک ضرورت مهم است.

همه فروشگاه ها قابلیت سرقت و دستبرد را دارند. فروشگاه های مواد غذایی، فروشگاه های پوشاک، لوازم تعمیراتی، لوکس فروشی ها و… همه مشاغل تجاری و فروشگاهی سرمایه های بسیاری را در خود جای داده اند.

نتیجه گیری…

بطور کلی استفاده از درب های آکاردئونی برای ایجاد امنیت و تامین ایمنی منازل و شرکت های کاری می باشد. هر چند انواع مختلف این نوع درب ها کاربردهای دیگر نیز دارند. مانند درب های آکاردئونی پی وی سی و ام دی اف که اصلی ترین و بیشترین کاربرد آن ها در فضای داخلی ساختمان و جدا سازی فضای داخلی به دو یا چند قسمت است.

نوع فلزی درب های آکاردئونی جهت نصب بر روی درب های آپارتمان ها، مغازه ها، کارگاه ها و پارکینگ ها و فروشگاه ها است.  هدف استفاده از این نوع درب تامین امنیت و حفظ اموال و اسناد از دستبرد سارقین می باشد.

برای خواندن مجتوای مشابه کلیک کنید.

تماس با ما

با شماره‌ تلفن‌های ما تماس بگیرید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، متخصصین ما در محل شما حاضر شوند. فرقی نمی‌کند در شرق تهران باشید، غرب تهران، مرکز یا شمال و جنوب. همیشه یکی از جوشکارهای ما نزدیک شما است.

تلفن های تماس : 

جوشکاری سیار آهنگری سیار در شمال تهران ۰۲۱۲۲۷۹۸۳۲۱
جوشکاری سیار آهنگری سیار در غرب تهران ۰۲۱۴۴۳۸۸۹۶۸
جوشکاری سیار آهنگری سیار در شرق تهران ۰۲۱۷۷۹۹۰۷۶۲
جوشکاری سیار آهنگری سیار در مرکز تهران ۰۲۱۸۸۹۹۵۰۶۵
جوشکاری سیار آهنگری سیار در جنوب تهران ۰۲۱۶۶۰۰۹۳۹۴

۱۰ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با جوشکاری سیار تهران