خدمات جوشکاری برق | آشنایی با مزایا و معایب جوشکاری برق


تماس با جوشکار سیار


نمونه کار های جوشکار سیار

خدمات جوشکاری برق
جوشکاری یک فرآیند ساخت است که از دماهای بالا برای ذوب شدن و ادغام قطعات با هم استفاده می کند. این روش از روش های ذوب فلزات همانند لحیم کاری که معمولا فلز پایه ذوب نمی شود متمایز است و صرفا اتصال دو قطعه به همراه لحیم کاری نیست بلکه باعث می شود ساختار های فلزی دو قطعه به هم متصل شوند.
جوشکاری را می توان با استفاده از منابع مختلف انجام داد. جوشکاری گاز، جوشکاری قوس الکتریکی و جوشکاری مقاومتی همگی در اواخر قرن نوزدهم پدیدآمدند. اولین تلاش برای جوشکاری در مقیاس وسیع در طول جنگ جهانی اول انجام شد. تکنیک های مختلف جوشکاری متناسب با فضا و محیط انتخاب می شوند. در ادامه به بررسی خدمات جوشکاری برق می پردازیم.
در دوران معاصر پیشرفت زیادی در تکنیک های کار با آهن شده است و جوشکاری نیز بسیار گسترده شده است. جوشکاری کاربرد بسیار زیادی دارد از پل ها و راه آهن گرفته تا حفاظ ها و راه پله های خانه شما.
سالیان زیادی است که از جوشکاری در متالورژی استفاده می شود. جوشکاری سنتی که در آن آهنگران با حرارت دادن و چکش کاری آهن و فولاد، آن ها را به هم متصل می کردند روش قابل قبولی برای مدت ها قبل بود. تکنیک های جوشکاری در قرن نوزدهم تغییر یافت و روش های پیشرفته تری همانند جوشکاری برق ایجاد شد.

جوشکاری برق چیست؟

جوشکاری برق فرآیند حرارت دادن و اتصال دو قطعه فلز به هم با استفاده از جریان الکتریکی قدرتمند است. در این روش جریان الکتریکی تولید دمایی را که بیش از نقطه ذوب تمام فلزات موجود باشد را امکان پذیر کرده است. گرما به صورتی نیست که ترکیب شیمیایی ماده را تغییر دهد و به راحتی کنترل می شود.
جوشکاری الکتریکی توسط استاد الیوه تامسون انجام شده است و نیاز به استفاده از یک دستگاه تخصصی به نام دینام دارد که جریان مورد نیاز برای جوشکاری را تامین کند.
برخلاف روش های سنتی تر، جوشکاری الکتریکی فقط به مهارت و درک اندکی از اپراتور دینام نیاز دارد. جوشکار باید گرمای مناسب جوشکاری فلز مورد استفاده را بیاموزد، اما نیازی به یادگیری مراحل پیچیده تر جوشکاری معمولی نیست.
جوشکاری هر دو قطعه ای در این روش امکان پذیر است. در طی فرآیند جوشکاری برقی، قطعات فلزی با استفاده از گیره های مسی به یکدیگر متصل می شوند. برق از طریق قطعات عبور داده می شود، آنها را گرم می کند و در نقطه اتصال دو قطعه فلزی متصل می شود.
جوشکاری قوس یک فرایند جوشکاری تلفیقی است که برای اتصال فلزات استفاده می شود. قوس الکتریکی حاصل از منبع تغذیه AC یا DC گرمای شدیدی را در حدود ۶۵۰۰ درجه فارنهایت ایجاد می کند که در اتصال دو قطعه کار، فلز را ذوب می کند.
قوس را می توان به صورت دستی یا مکانیکی در امتداد خط اتصال هدایت کرد، در حالی که الکترود به سادگی جریان را حمل می کند یا جریان را هدایت می کند و همزمان در استخر جوش ذوب می شود تا فلز پرکننده اتصال را تامین کند.
از آنجا که فلزات در اثر حرارت دادن توسط قوس در دمای بالا به اکسیژن و نیتروژن هوا واکنش شیمیایی می دهند، از گاز محافظ یا سرباره برای به حداقل رساندن تماس فلز مذاب با هوا استفاده می شود. پس از سرد شدن، فلزات مذاب جامد می شوند و پیوند متالورژی ایجاد می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: آشنایی با خدمات جوشکاری و آهنگری

مزایای جوشکاری برق

خدمات جوشکاری برق مزایای بسیاری در مقایسه با سایر فرایندهای جوشکاری وجود دارد. از آنجا که هزینه تجهیزات نسبتاً پایین است، این روش به علت کمبود گاز و همچنین به دلیل اینکه به تجهیزات کمتری نیاز دارد یک روش مقرون به صرفه است.
خدمات جوشکاری برق، روشی قابل حمل است و بدون توجه به شرایط آب و هوایی می توان کار کرد.
این روش سوخت اضافی را هدر نمی دهد و همچینن دقت زیادی دارد و هدفمند است. گرما خیلی فراتر از نقطه جوش نیست و به همین دلیل برای سیم های عایق بندی شده مناسب و ایده آل است.
اگرچه جوشکاری الکتریکی می تواند تا ۵۰۰۰۰ آمپر برق را مصرف کند، اما از یک نیروی الکتریکی استفاده می کند که فقط حاوی نیم ولت برق است. این امر باعث می شود دینام در هنگام استفاده نتواند باعث برق گرفتگی و شوک فرد شود. خدمات جوشکاری برق، بسته به شغل می تواند خیلی سریع در چند دقیقه یا چندین ساعت طول بکشد و از این روش می توان برای مشاغل بزرگ و کوچک نیز استفاده کرد.

معایب جوشکاری برق

اگرچه خدمات جوشکاری برق مزایای زیادی دارد، اما اشکالاتی نیز در این روند وجود دارد. این نوع جوشکاری بیش از سایر روش ها زباله تولید می کند، به این معنی که هزینه های پروژه می تواند برای برخی مشاغل بیشتر باشد. این فرآیند همچنین به مهارت و آموزش بالایی برای جوشکارهای قوس نیاز دارد.

جوشکاری سیار

انواع مختلف خدمات جوشکاری برق یا جوشکاری قوس

جوشکاری قوس به جوشکاری گفته می شود که با جریان قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه کار، حرارت حاصل می شود. در اکثر روش ها و خدمات جوشکاری برق از گاز محافظ برای ایجاد صافی در نقطه جوش، جلوگیری از آلودگی در نقطه جوش، بهبود کیفیت جوش و تثبیت قوس زنده برق بین الکترود و قطعه استفاده می شود.این فرایند را می توان در دو نوع مختلف طبقه بندی کرد. روش های الکترود مصرفی و الکترود غیر قابل مصرف.
یک مقاله کاربردی دیگر نیز مطالعه کنید: جوشکاری چیست و چند نوع دارد؟ | اهنگری و جوشکاری سیار در تهران

روش های الکترود مصرفی

جوشکاری گاز بی اثر فلزی (MIG) و جوشکاری گاز فلزی فعال (MAG)

همچنین به عنوان جوشکاری قوس فلزی گاز (GMAW) نیز شناخته می شود و از یک گاز محافظ برای محافظت از فلزات پایه در برابر آلودگی استفاده می کند.
از جوشکاری MIG اغلب هنگام کار بر روی فولاد استفاده می شود. جوشکاری MIG فرآیندی نسبتاً تمیز است. هنگام جوشکاری، فقط کمی پاشش تولید می شود. با استفاده از این روش جوشکاری، جوشکار ها می توانند جوش های طولانی تر و بدون وقفه را انجام دهند زیرا در این فرایند تعداد کمی توقف لازم است. گاز محافظ معمولی به کار رفته در این نوع جوشکاری آرگون یا مخلوط آرگون حاوی اکسیژن یا دی اکسید کربن است. شاید برخی از تنها اشکالاتی که در رابطه با این نوع جوشکاری وجود دارد این است که ایجاد قوس برای شروع کل فرآیند دشوار است و جوش های ایجاد شده توسط این فرآیند به شدت اکسید می شوند.

جوشکاری قوس الکتریکی با محافظ (SMAW)

یکی از اولین روشهای جوشکاری موجود، جوشکاری قوس فلزی محافظ نیز به عنوان جوشکاری چوبی نامیده می شود. این روش جوشکاری برای استفاده در پل ها، هنرهای فلزی، لوله کشی، تراکتور و سایر خدمات جوشکاری برق در فضای باز ایده آل است زیرا عناصر بیرونی مانند باران یکپارچگی جوشکاری را به خطر نمی اندازد. جوشکاری چوب ممکن است دشوار باشد و فقط برای جوشکارهای بسیار باتجربه توصیه می شود.
این روش به عنوان جوشکاری قوس فلزی دستی (MMA یا MMAW) نیز شناخته می شود، جوشکاری قوس محافظ شار یا جوشکاری چوب، فرآیندی است که در آن قوس بین میله فلزی (شار الکترود پوشش داده شده) و قطعه کار، هر دو سطح میله و قطعه کار ذوب می شود. برای تشکیل یک استخر جوشکاری ذوب همزمان پوشش شار بر روی میله باعث ایجاد گاز و سرباره می شود که از استخر جوش در برابر جو اطراف محافظت می کند. این یک فرایند همه کاره ایده آل برای اتصال مواد آهنی و غیر آهنی با طیف وسیعی از ضخامت مواد در همه موقعیت ها است.

جوشکاری قوس هسته ای شار (FCAW)

FCAW که به عنوان جایگزینی برای SMAW ایجاد شده است، از یک الکترود هسته دار شار قابل مصرف و یک منبع تغذیه ولتاژ ثابت استفاده می کند که یک قوس ثابت را فراهم می کند. در این فرآیند از یک گاز محافظ یا فقط از گاز ایجاد شده توسط شار استفاده می شود تا از آلودگی محافظت کند.

جوشکاری قوس غوطه ور (SAW)

فرایندی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد و دارای یک الکترود قابل مصرف با تغذیه مداوم و شار است که با ذوب شدن، رسانا می شود و مسیر فعلی بین قطعه و الکترود را فراهم می کند. شار همچنین به جلوگیری از پاشش و جرقه در هنگام سرکوب بخارات و اشعه ماورا بنفش کمک می کند.

جوشکاری الکترود سرباره (ESW)

یک فرآیند عمودی که برای جوشکاری صفحات ضخیم (بالای ۲۵ میلی متر) در یک عبور استفاده می شود. ESW قبل از خاموش شدن قوس الکتریکی به قوس الکتریکی متکی است. با وارد شدن سیم مصرفی به استخر مذاب، شار ذوب می شود که باعث ایجاد یک سرباره مذاب در بالای استخر می شود. گرما برای ذوب شدن سیم و لبه های صفحه از طریق مقاومت سرباره مذاب در برابر عبور جریان الکتریکی تولید می شود. دو کفشک مسی خنک شده با آب، از تمام شدن سرباره مذاب جلوگیری می کنند. می توان گفت این فرآیندی بین روش های قوسی و مقاومتی می باشد.

جوشکاری گل میخ (SW)

مشابه جوشکاری با فلش، SW به یک مهره یا اتصال دهنده متصل می شود، معمولاً با یک فلنج با شکاف هایی که برای ایجاد اتصال ذوب می شوند، به یک قطعه فلزی دیگر می پیوندد.

خدمات جوشکاری برق

روش های الکترود غیر قابل مصرف

جوشکاری گاز بی اثر تنگستن (TIG)

همچنین به عنوان جوشکاری قوس گاز تنگستن (GTAW) شناخته می شود، از الکترود تنگستن غیر قابل مصرف برای ایجاد قوس و یک گاز محافظ بی اثر برای محافظت از جوش و استخر مذاب در برابر آلودگی استفاده می کند.
از جوشکاری TIG اغلب هنگام کار با آلیاژهای منیزیم، آلومینیوم، تیتانیوم، نیکل و مس استفاده می شود. جوش های TIG را می توان با فلز یا بدون فلز پر کرد. می توان جوش های TIG را بسیار کوچکتر از جوش های MIG ایجاد کرد زیرا گرما در سیستم های جوشکاری TIG بهتر مشخص می شود. یک اشکال در این نوع جوشکاری در مقایسه با جوشکاری MIG این است که تولید جوشهای TIG طولانی تر از جوشهای MIG است. این نوع جوشکاری یکی از تمیزترین روش ها است زیرا هیچ پاششی تولید نمی شود. آرگون به تنهایی یا در ترکیب با هلیم یا هیدروژن اغلب به عنوان گاز محافظ برای این نوع جوشکاری استفاده می شود.

جوشکاری قوس پلاسما (PAW)

مشابه TIG، PAW از یک قوس الکتریکی بین الکترود غیر قابل مصرف و آند استفاده می کند که درون بدنه مشعل قرار می گیرند. از قوس الكتریكی برای یونیزه كردن گاز مشعل و ایجاد پلاسما استفاده می شود و سپس از طریق یك سوراخ ریز در آند هل داده می شود تا به صفحه پایه برسد. به این ترتیب، پلاسما از گاز محافظ جدا می شود.

قیمت خدمات جوشکاری برق چقدر است؟

قیمت خدمات جوشکاری برق به عوامل مختلفی بستگی دارد بنابراین نمی توان قیمت دقیقی گفت. نوع جوشکاری بر روی قیمت خدمات جوشکاری برق تاثیر دارد. برای مثال هزینه جوشکاری معمولی از جوشکاری قوس الکتریکی با پوشش گاز کمتر است.
جنس فلزی که جوشکار بر روی آن قرار است کار کند، یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر قیمت است. حجم کار نیز یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت خدمات جوشکاری برق است که اصطلاحا به آن جوشکاری کیلویی نیز می گویند به این صورت که هر چه حجم کار بیشتر باشد قیمت بیشتری باید پرداخت کنید.
مطمئنا اگر شما از یک جوشکار حرفه ای دعوت به کار کنید هزینه بیشتری نسبت به یکی جوشکار تازه کار از شما می گیرد زیرا تجربه بیشتری دارد و احتمال اینکه کار تمیز تری به شما تحویل دهد بیشتر است.
مطلب مشابه 

۴ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با جوشکاری سیار تهران