جوشکاری چیست و چند نوع دارد؟ | اهنگری و جوشکاری سیار در تهران


تماس با جوشکار سیار


نمونه کار های جوشکار سیار

 

جوشکاری چیست و چند نوع دارد؟

تقریبا هر چیزی که روزانه استفاده می کنیم توسط تجهیزات جوشکاری جوش داده شده است. با ما همراه باشید تا در ادامه با این که جوشکاری چیست و چند نوع دارد و همچنین جوشکارها چه کارهایی انجام می دهند آشنا شوید.

جوشکاری چیست ؟

جوشکاری اقتصادی ترین و کارآمد ترین روش اتصال دائمی فلزات است. این تنها راه اتصال دو یا چند قطعه فلز است که باعث می شود آنها به صورت یک قطعه واحد عمل کنند. جوشکاری برای اقتصاد ما حیاتی است و در بین فرآیند های صنعتی رتبه بالایی دارد. جوشکاری امروزه به شکل یک علم پیشرفته در خدمت صنایع است.

روش های زیادی برای جوشکاری وجود دارد که برخی از آنها باعث ایجاد جرقه می شوند و برخی دیگر حتی به گرمای اضافی نیاز ندارند. جوشکاری می تواند در هر مکانی اعم از فضای باز، داخل منزل، زیر آب و در فضای بیرونی انجام شود.

تقریبا همه وسایلی که در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم توسط تجهیزات جوشکاری، جوش داده شده است. جوشکارها به ساخت محصولات فلزی از کوچک تا بزرگ و ساخت وسایل نقلیه فضایی و میلیون ها محصول دیگر از سکوهای حفاری نفت گرفته تا ساخت اتومبیل ها همکاری می کنند و همچنین در بحث ساخت و ساز، جوشکارها عملا در حال بازسازی جهان هستند، متروها را گسترش می دهند، پل ها را می سازند و با ساختن دستگاه های کنترل آلودگی به بهبود محیط زیست کمک می کنند. استفاده از جوشکاری عملا نامحدود است و تنوع در نوع کاری که انجام می شود کم نیست.

جوشکار چگونه کار می کند ؟

در مقابل لحیم کاری که فلز پایه را ذوب نمی کند، جوشکاری یک فرآیند حرارتی بالا است که مواد پایه را با افزودن مواد پرکننده ذوب می کند. گرما در دمای بالا باعث می شود تا مواد مذاب به حالت جوش در بیایند که در ادامه سرد شدن آنها باعث ایجاد اتصال می شود و این اتصال می تواند از فلز اصلی هم مقاوم تر باشد. از فشار می توان برای تولید جوش استفاده کرد. همچنین در جوشکاری از یک لایه محافظ برای محافظت از اکسید شدن فلزات ذوب شده و پر کننده استفاده می کنند.

جوشکاری چگونه کار میکند

جوشکارها چه کاری انجام می دهند ؟

اما به راستی جوشکاری چیست و جوشکارها چه کارهایی را انجام می دهند. جوشکارها در بسیاری از گروه های صنعتی استخدام می شوند. مانند سازندگان ماشین آلات که وظیفه ساخت ماشین آلات کشاورزی، ساخت و ساز و معدن را بر عهده دارند. آنها همچنین در ساخت بولدوزرها، جرثقیل ها، تجهیزات جابجایی مواد، ماشین آلات پردازش غذا، تجهیزات کاغذ سازی و چاپ، منسوجات و ماشین آلات اداری نقش دارند.

جوشکاری محصولات فلزی

محصولات فلزی ساخته شده گروه دیگری هستند که جوشکارها در آنجا کار می کنند که شامل: تولید کنندگان مخازن تحت فشار، مبدل های حرارتی، مخازن، ورق فلز، ساختمان های فلزی پیش ساخته و کارهای معماری و تزئینی میشود.

جوشکاری در بخش حمل و نقل

حمل و نقل به دو گروه عمده تقسیم می شود: تولید کنندگان تجهیزات حمل و نقل به جز وسایل نقلیه موتوری و وسایل نقلیه موتوری و تجهیزات. مورد اول شامل کشتی سازی، هواپیما، فضاپیما و راه آهن است. مورد دوم شامل اتومبیل، کامیون، اتوبوس و تجهیزات مرتبط با آن است.

جوشکاری در بخش تعمیرات

گروه کوچکی از جوشکارها در گروه خدمات تعمیراتی کار می کنند. این شامل تعمیر و نگهداری اتومبیل و یا کار در ماشین آلات صنعتی و الکتریکی برای تعمیر قطعات فرسوده است.

جوشکارها همچنین در صنایع فلزات اولیه شامل کارخانه های تولید فولاد، ریخته گری های آهن و فولاد و کارخانه های ذوب پالایش حضور دارند. بیشتر این کارها برای نگهداری و تعمیر امکانات و تجهیزات است.

جوشکاری در صنایع استخراج

صنایع استخراج، استخراج نفت و استخراج گاز گروه دیگری را تشکیل می دهند. بخش عمده ای از این کار شامل حفاری و استخراج نفت، گاز و یا استخراج سنگ معدن، سنگ، شن و ماسه است.

جوشکاری در صنایع الکتریکی

گروه دیگر، شرکت های تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی هستند. جوشکاری انجام شده توسط این گروه ها از کار بر روی ژنراتورهای الکتریکی، شارژرهای باتری گرفته تا لوازم خانگی انجام می شود.

جوشکاری در بخش تاسیسات

گروه دیگری از جوشکاران برای تأسیسات، پل ها، تجهیزات جنگی و پایگاه های دولتی و غیره انجام می شود. با این وجود گروه دیگری شامل مراکز عمده فروشی و خرده فروشی هستند. اینها شامل نمایندگی های فروش وسایل نقلیه اتومبیل و کشاورزی، مراکز خدمات فلزی و قراضه ها می باشد.

جوشکاری در بخش هنری

احتمالا کوچک ترین گروه جوشکارها شاید کسانی باشند که بیشترین تأثیر را بر روی مردم دارند آن هم هنرمندان و مجسمه سازان هستند. مجسمه های زیادی در شهر ها و محله های جهان وجود دارد که با کمک جوشکارها ساخته شده است.

مطلب پیشنهادی: جوشکاری سیار در تهران | جوشگاری و اهنگری سیار تهران | تهران ولدر

انواع جوشکاری

با استفاده از چند ابزار و انواع مختلف فلزات، جوشکارها می توانند هر قطعه ای را به هر شکل و طرحی که می خواهند تبدیل کنند. با این حال، برای این که بتوانید به هنر جوشکاری تسلط پیدا کنید، باید از اصول اولیه شروع کنید و از انواع مختلف فرآیندهای جوشکاری آگاه باشید.

۶ نوع جوشکاری وجود دارد که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد و هر یک از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند.

۱ . جوش قوس الکترونیکی

در این فرآیند جوشکاری از الکترود تغذیه شده به طور مداوم استفاده میشود و از طریق تفنگ جوشکاری این کار انجام شده و اپراتور برای تغذیه الکترود مصرفی نیاز به کشیدن ماشه دارد. بین ماده پایه و الکترود یک قوس الکتریکی تشکیل می شود، که ماده را تا رسیدن به نقطه ذوب گرم، و امکان اتصال آن با دیگری را فراهم می کند.

برای این نوع جوشکاری، شما به یک گاز محافظ تأمین شده از خارج نیاز دارید و برخی از متداول ترین گازهای مورد استفاده برای این منظور فولاد ضد زنگ، فولاد کربن، منیزیم، مس، نیکل، آلومینیوم و برنز سیلیکون هستند. این نوع جوشکاری بیشتر در صنعت اتومبیل سازی، رباتیک و صنعت دریایی کاربرد دارد.

مزایا

  • کاهش ضایعات به لطف کارایی بالای الکترود
  • ورودی های حرارتی کمتر
  • کاهش بخار جوش

علاوه بر این ها، این روش ساده ترین روش جوشکاری برای یادگیری است بیشتر مبتدیان از این روش استفاده میکنند.

معایب

  • نیاز به محافظ گاز خروجی
  • هزینه نسبتا زیاد
  • عدم توانایی در جوشکاری مواد ضخیم
  • جوشکاری در موقعیت های محدود انجام می شود
  • سطح جوشکاری باید عاری از کثیفی و زنگ زدگی باشد

۲ . جوش قوس الکترونیکی با گاز

یک فرآیند جوشکاری است که از الکترود تنگستن استفاده می کند و همانند مدل بالا به یک گاز خارجی نیاز دارد. که برخی از رایج ترین آنها مخلوط آرگون و هلیوم هستند.

مزایا جوش قوس الکترونیکی

  • جوشکاری برای موارد بسیاز نازک
  • جوش های تمیز و باکیفیت بالا
  • توانایی جوش دادن طیف وسیعی از آلیاژها
  • ارائه جوش با درجه خلوص بالا

معایب جوش قوس الکترونیکی

  • هزینه بالای تجهیزات
  • نیاز به محافظ گاز خارجی
  • داشتن مهارت بالای اپراتور

برخی از صنایعی که به طور منظم از این جوشکاری استفاده می کنند عبارت اند از: صنایع فلزاتی که برای ساخت لوله، وسایل نقلیه، دوچرخه و همچنین تعمیر و نگهداری انواع ابزارهای ساخته شده از منیزیم، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ هستند.

جوشکاری سیار در تهران

۳ . جوشکاری قوس فلزی بدون محافظ

فرآیندی است که از الکترود برای انتقال جریان الکترونیکی استفاده می کنند تا بتوانند بیشتر فلز جوش را تأمین کنند. الکترود مورد استفاده برای این روش شامل یک سیستم هسته ای است. این فرآیند برای جوشکاری خط لوله، ساخت و ساز، تعمیر تجهیزات سنگین و نصب فولاد مناسب است.

مزایا

  • کم هزینه بودن تجهیزات
  • قابل حمل بودن تجهیزات
  • به گاز محافظ نیاز ندارد
  • روی فلزات زنگ زده و کثیف می توان کار کرد

معایب

  • بازده مصرفی پایین
  • تولید زباله زیاد
  • داشتن مهارت بالا برای اپراتور
  • نتیجه نهایی کیفیت بالایی ندارد
  • برای موارد نازک نمی توان از آن استفاده کرد
  • زمان زیادی را برای یاد گیری آن باید صرف کرد

۴ . جوشکاری قوس هسته ای شار

این روش همانند روش جوش قوس الکترونیکی است. زیرا به یک الکترود تغذیه شده بدون وقفه نیاز دارد، اما به جای سیم جامد از یک سیم لوله شکل استفاده می شود.

مزایا

  • بازده بالاتر الکترود
  • تولید ضایعات کمتر
  • نیاز به ورودی کمتر
  • نیاز به گاز محافظ خارجی نیست
  • این جوشکاری یک جوشکاری کاملا تمیز است

معایب

  • وجود دود زیاد
  • هزینه بالای تجهیزات
  • برای موارد نازک نمی توان از این روش استفاده کرد
  • نتیجه کار از کیفیت بالایی برخوردار نیست

۵ . جوشکاری پرتو الکترونیکی

این نوع جوشکاری شامل شلیک پرتو الکترونیکی با سرعت بالا به سمت مواد مورد نیاز جوشکاری است. این روش انرژی را از الکترون به ورق تبدیل می کند تا مواد جوشکاری را ذوب کند، سپس می توانند با هم ادغام شوند. این نوع جوشکاری در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد مانند تولید قطعات خطی اتوماتیک اتومبیل و صنعت موتور هواپیماهای پرهزینه. برخی از نمونه های محصولاتی که با جوشکاری پرتو الکترون ایجاد می شوند شامل اجزای هوافضا، مجموعه انتقال و تیغه های اره است.

در این نوع جوشکاری امکان اتصال فلزات غیر مشابه، مانند فلزات با رسانایی گرمایی و نقطه ذوب متفاوت وجود دارد. این روش همچنین برای افرادی که می خواهند یک ماده ضخیم را به یک ماده نازک جوش دهند هم مناسب است.

۶ . جوشکاری هیدروژنی اتمی

این جوشکاری جایگزین روش های جوشکاری قوس فلز با گاز شده است، اما هنوز هم برای اهداف خاصی مانند جوشکاری تنگستن استفاده می شود. تنگستن در برابر گرما بسیار مقاوم است و با استفاده از این تکنیک می توانید آن را طوری جوش بزنید که در عین ایجاد جوش منسجم و محکم، به فلزات آسیب نرساند.

این روش پس از کشف هیدروژن اتمی توسط اروینگ لانگمیر ابداع شد. این کار شامل قرار دادن دو الکترود تنگستن فلزی در جو هیدروژن به منظور تجزیه هیدروژن در مولکول ها و ترکیب آنها در انفجار گرما است که می تواند تا ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد افزایش یابد.

تهران ولدر

انواع جوشکاری

در سایت تهران ولدر ما به شما می آموزیم که جوشکاری چیست و چگونه شما می توانید از جوشکار سیار استفاده کنید. یکی از خدمات مهم ما که امروزه بسیاری از افراد بخصوص آنهایی که در تهران زندگی می کنند به آن نیاز دارند وجود آهنگری سیار در تهران و جوشکاری سیار در تهران است. که شما می توانید با مراجعه به سایت ما درخواست خود را ثبت کنید و از ماهرترین آهنگران و جوشکاران برای نیازهای خود استفاده کنید.

جمع بندی

در این محتوا ما شما را با موضوعاتی مانند جوشکاری چیست ، جوشکار چگونه کار می کند، جوشکارها چه کارهایی را انجام می دهند و انواع روش های جوشکاری که در صنعت کاربرد دارند همراه با مزایا و معایب آنها آشنا کردیم. چنان چه که شما به آهنگر و یا جوشکار نیاز دارید می توانید با مراجعه به سایت تهران ولدر درخواست آهنگری سیار تهران و جوشکاری سیار تهران را بدهید. افراد ما در همه وقت حتی در روزهای تعطیل برای خدمت رسانی به شما عزیزان آماده هستند.

مطلب مشابه

۱۵ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با جوشکاری سیار تهران