۱۰ نکته مهم که پیش از یادگیری جوشکاری آرگون باید بدانید


تماس با جوشکار سیار


نمونه کار های جوشکار سیار

یادگیری جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون شغلی است که برای ورود به آن حتما باید از قبل دوره های یادگیری جوشکاری آرگون را گذراند و مطالبی را در این زمینه آموخت.

اگر اطلاعات یک جوشکار آرگون در این زمینه کم باشد، در مسیر پیش رو با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد که می تواند جبران آن بسیار دشوار باشد.

در ادامه مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات لازم درباره این نوع از جوشکاری را به شما ارائه دهیم. ابتدا بیایید در ۱۰ نکته مهم که پیش از یادگیری جوشکاری آرگون باید بدانید را بررسی کنیم.

جوشکاری آرگون

جوشکاری قوس تنگستن یا Tungsten Inert Gas تحت پوشش گاز آرگون یکی از متداول ترین راه های جوشکاری در صنایع گوناگون است.

در ایران بیشتر این مدل جوشکاری، به جوشکاری آرگون شناخته می شود و علت آن هم به کار بردن گاز آرگون در این فرآیند است.

از آن جایی که در این روش، قوس و حوضچه مذاب کاملا مشخص است، تلاش شد تا این دو را در برابر جو(اتمسفر) محافظت کنند تا یک جوشکاری بی نقص انجام شود.

البته با توجه به این که این موضوع در دهه ۱۹۲۰ مطرح شد و با ظهور الکترودهای روپوش دار دیگر این مسئله محافظت منتفی شد.

جوشکاری آرگون تا قبل از دهه ۱۹۴۰ بسیار کند پیشرفت کرد، اما بعد از این دوره روند صعودی خود را در پیش گرفت.

در این نوع جوشکاری از سیم جوش یا Filler metal به عنوان یک فلز پرکننده استفاده می شود، در واقع سیم جوش مانند جوشکاری با اشعه اکسی استیلن تغذیه می شود.

موارد استفاده از جوشکاری آرگون

استفاده از جوشکاری آرگون در صنایع مختلف پتروشیمی، نظامی، دریایی، هوایی، نیروگاه های برق و غیره رایج است.

از این فرآیند می توان برای جوشکاری فلزات سخت و غیر سخت و همچنین فلزات آهنی و غیر آهنی با هر نوع ضخامتی استفاده کرد، البته برای جوشکاری صفحات نازک و ظریف مانند آلومینیوم نیز از آرگون بهره می برند.

این نوع جوش در متصل کردن لوله های تحت فشار کاربرد بسیار بالایی دارد و از متداول ترین مواردی که از آن استفاده می شود جوشکاری مس و آلومینیوم است.

مزایای جوشکاری آرگون

مزیت های جوشکاری آرگون

از آن جایی که در این فرآیند تزریق فلز پرکننده از بیرون قوس انجام می شود، تداخلی در جریان قوس شکل نخواهد گرفت و کیفیت فلز جوش بالا می رود.

در این جوشکاری، سرباره، دود و جرقه وجود ندارد که باعث می شود منطقه قوس و حوضچه مذاب کاملا مشاهده شود.

به کمک این روش می توان جوشکاری فلزات رنگین و ورق های نازک را با دقت بسیار بالا و بهره وری زیاد انجام داد.

جوشکاری آرگون کمتر به تمیز کردن نیاز دارد و می توان به شکل طولانی مدت و بدون وقفه این کار را انجام داد.

جوشکاری ورق های فلزی در وضعیت های متفاوت و جوشکاری رسوبی با کیفیت بالا از دیگر مزایای این روش است.

با جوش آرگون می توان تنوع گسترده ای از فلزات را در ضخامت های مختلف با مهره جوش مناسب به یکدیگر متصل کرد.

در واقع پاشیدن مواد مذاب به سطح مقطع کار در حداقل ترین حالت خود قرار دارد، پس به همین علت از این جوشکاری برای کارهای ظریف و زینتی استفاده می شود.

اما اگر بخواهیم مزیت اصلی جوشکاری آرگون را نسبت به روش های سنتی بیان کنیم، باید به کنترل الکترونیکی بهتر و سریعتر آن اشاره کرد.

همانطور که می دانید این نوع جوشکاری برای فلزات نرم و ظریف مانند آلومینیوم مناسب است و دلیل استفاده آن در صنعت خودروسازی، جوش های تمیز و سرعت کاری بالای آن است.


جوشکاری و اهنگری سیار تهران

معایب جوشکاری آرگون

یادگیری جوشکاری آرگون مانند هر کار دیگری عوارض جانبی دارد و می‌تواند بر سلامت فیزیکی افراد تاثیر بگذارد که در ادامه هر کدام را به طور خلاصه بیان می کنیم.

اثرات طولانی مدت

در هنگام کار با بخار مواد خطرناکی مانند کادمیوم، نیکل، برلیوم، کروم و آرسنیک که در دود جوشکاری موجود است، مشکلات ریوی، حنجره و مجاری ادراری برای این افراد رخ می دهد.

از دیگر عوارض طولانی مدت آن می توان به مشکلات تنفسی مانند برونشیت، آسم و التهاب ریه و مشکلات گوارشی مانند التهاب مزمن معده و زخم روده و معده اشاره کرد.

گرمای شدید در جوشکاری

در حین یادگیری جوشکاری آرگون گرمای شدید و مذاب و جرقه مربوط به آن می تواند باعث سوختگی شود.

سوختگی و ضایعات موجود در چشم می تواند ناشی از تکه های فلز، مواد مذاب، جرقه و الکترود داغ باشد و علاوه بر این، گرمای زیاد و مدت طولانی در معرض حرارت بالا ماندن موجب گرمازدگی خواهد شد.

از علائم گرمازدگی می توان احساس خستگی، سرگیجه، کاهش اشتها، تهوع، دردهای شکمی و تحریک پذیری را نام برد که جوشکار بایستی از این علائم اطلاع داشته باشد.

نور و اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش

نور شدید در حین یادگیری جوشکاری آرگون موجب آسیب به شبکیه چشم می شود و اشعه مادون قرمز به قرنیه آسیب می زند.

اشعه مادون قرمز می تواند سبب بیماری آب مروارید شود و ماورای بنفش موجود در جوشکاری در کمتر از یک دقیقه باعث برق زدگی چشم خواهد شد.

علائم برق زدگی پس از چند ساعت ظاهر می شود و شامل احساس وجود شن یا یک جسم خارجی درون چشم، تاری دید، درد شدید، اشک، سوزش و سردرد است.

از آن جایی که اشعه از مواد منعکس می شود، بیشتر برق زدگی ها برای افرادی است که در کنار جوشکار قرار دارند و معمولا کمتر این مورد برای خود جوشکار پیش می آید.

عدم استفاده از لباس کار مخصوص و وسایل حفاظتی باعث صدمه دائمی به چشم می شود  و سوختگی پوست در اثر این اشعه ها مانند آفتاب سوختگی است و احتمال بروز سرطان پوست را تشدید می کند.

راه حل برای درمان برق زدگی چشم

در قدم اول، چشم ها را با آب به خوبی بشویید، خشک کنید و با یک پارچه تمیز به طور کامل چشم هایتان را بپوشانید.

حدود ۸ تا ۱۲ ساعت باید چشم ها به طور کامل با پارچه بسته باشند، به نحوی که هیچ نوری وارد چشم نشود، برخی افراد فقط به یک اتاق تاریک می روند و در آن جا استراحت می کنند، اما این راهکار فایده ای ندارد چون باید چشم بسته باشد و فرد حتی پلک نزند.

برای این که درد چشمتان کمی تسکین یابد، می توانید هر ۶ ساعت از یک مسکن قوی مثل استامینوفن کدئین یا ایبوپروفن استفاده کنید.

هر ۶ ساعت یک مرتبه پارچه روی چشم را بردارید، ترشحات جمع شده را پاک کنید و مجددا چشم ها را با پارچه ببندید.

فقط این نکته را در نظر داشته باشید که در هنگام مواجه با برق زدگی اصلا نباید از قطره های بی حس کننده چشم استفاده کرد، زیرا باعث آسیب جدی به قرنیه می شود.

برخی اشخاص به طور خود سر قطره تتراکائین را از داروخانه می گیرند و درون چشم می ریزند یا از پزشک می خواهند که این مورد را در نسخه برایشان بنویسد.

این قطره فقط در مراکز درمانی برای جراحی های چشم استفاده می شود، فروش آن ممنوع است و پیگرد قانونی دارد، چون باعث سوراخ شدن قرنیه خواهد شد.

اگر موارد بالا را رعایت کنید معمولا بعد از ۱۲ ساعت این مشکل برطرف می شود و عارضه خاصی به جا نمی ماند.

مشکلات ناشی از صدا

صدا علاوه بر کاهش شنوایی موجب ایجاد استرس، فشار عصبی، افزایش فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی می شود.

در صدای بالاتر از ۸۵ دسی بل باید حتما از گوشی محافظ استفاده کرد، زیرا فعالیت در محیط های پر سر و صدا باعث افزایش خستگی خواهد شد و احتمال عصبی شدن را نیز بالا می برد.

ناراحتی های عضلانی و استخوانی

یادگیری جوشکاری آرگون شما را در معرض کمر درد، درد شانه، دردهای زانو و التهاب عضلات قرار می دهد.

وضعیت کاری مختلف مانند کار بالای سر، لرزش، بلند کردن بار سنگین از عوامل موثر در ناراحتی های عضلانی است.

برای پیشگیری از این مشکلات می توانید حالت بدن را هر چند وقت یک مرتبه عوض کنید و کار را در ارتفاع مناسبی انجام دهید تا تسلط بهتری روی کار خود داشته باشید.

 

مطلب پیشنهادی: خدمات جوشکاری استیل | روش های جوشکاری ورق استیل

 

نکات ایمنی قبل از یادگیری جوشکاری آرگون

نکته های مهم قبل از شروع جوشکاری آرگون

برای یادگیری جوشکاری آرگون باید قبل از شروع به چند نکته توجه کنید و این موارد را در نظر داشته باشید تا احتمال بروز اتفاق را کم کنید.

۱. لباس کار مناسب در حین جوشکاری

پوشش مناسب برای ایمنی در حین جوشکاری برای محافظت از اشعه ماورای بنفش منعکس شده از قوس جوشکاری خیلی مفید است.

اگر لباس شما آستین دار نباشد، دچار آفتاب سوختگی می شوید و همچنین استفاده از دستکش جوشکاری برای محافظت از دست ها ضروری است.

بهتر است در زمان جوشکاری از کلاه ایمنی با قابلیت تنظیم لنز استفاده کنید تا در هنگام فعالیت بدون آسیب به چشم با خیال راحت کار کنید.

یکی دیگر از روش های محافظت از چشم، استفاده از عینک محافظ در زیر کلاه جوشکاری است، به این علت که امکان دارد بخشی از فلز که پلیسه دارد به چشمتان برخورد کند.

۲. تمرین جوشکاری

در یادگیری جوشکاری آرگون فقط دنبال ایجاد یک خط مستقیم نیستیم، بلکه با انبر جوشکاری اتصالات حلقه ای شکل ایجاد می کنیم و قصد داریم یک حرکت دایره ای گسترده به وجود آوریم.

این کار موجب می شود، جوش استحکام بیشتری داشته باشد و با استفاده از تکنیک هایی که در حین آموزش یاد می گیرید یک جوشکاری بی عیب و نقص انجام دهید.

۳. قبل از شروع انجام جوشکاری

قبل از اجرای جوشکاری سطح فلز را با استفاده از برس سیمی، سنباده و محصولات مناسب برای تمیزکاری به خوبی تمیز کنید.

محلی که تمیز کردید را با یک بتونه بپوشانید، چون بعد از تمیز کاری ممکن است فلز را روی زمین قرار دهید و مجددا آلودگی و گرد و غبار روی فلز قرار گیرد.

در مرحله آخر نوک الکترود را نیز چک کنید تا آلودگی نداشته باشد و به تمیزی جوشتان آسیبی نزند.

۴. الکترود مناسب

در حین یادگیری جوشکاری آرگون حتما باید الکترود با یک قطر مناسب انتخاب کنید، برای فلزات ضخیم از الکترود با قطر زیاد و برای فلزات نازک از الکترود با قطر کم استفاده کنید.

علاوه بر این باید جنس الکترود با نوع فلز جوشکاری مطابقت داشته باشد، به عنوان مثال برای جوش دادن آلومینیوم باید از الکترود آلومینیوم استفاده کرد.

۵. مشکلات احتمالی را حل کنید

در هنگام جوشکاری ممکن است مشکلات مختلفی رخ دهد، به عنوان مثال امکان دارد یک جوش از استحکام مناسبی برخوردار نباشد یا این که فلز به خوبی پر نشده باشد، در این موارد جوشکار باید علت به وجود آمدن مشکل را پیدا کند تا راه حل مناسب، برای برطرف کردن آن را پیدا کند.

در ادامه مشکلاتی که ممکن است در حین جوشکاری اتفاق بیفتد را بیان می کنیم.

۶. سوراخ شدن فلز

این اتفاق به دلیل بالا بودن آمپر دستگاه جوش رخ می دهد، بالا بودن آمپر باعث ایجاد گرمای بسیار زیاد می شود و فلز را سوراخ می کند.

علت دیگر سوراخ شدن فلز می تواند سرعت کم تغذیه الکترود باشد.

۷. آلوده شدن نوک انبر به فلز و گل نگرفتن جوش

این مورد نیز می تواند به علت ولتاژ بالا یا سرعت تغذیه الکترود کم رخ دهد و اگر نوک انبر به مقدار زیاد به فلز، آلوده شده باشد جوشکاری اشتباه انجام شده است.

۸. لگد زدن انبر به جوش

بر عکس موارد بالا این مورد به دلیل ولتاژ پایین و سرعت تغذیه الکترود بالا اتفاق می افتد، از نشانه های آن می توان به این مسئله اشاره کرد که جوش تنها در بخش بالای اتصال قرار می گیرد و آن را به راحتی با انگشت می توان برداشت.

چنین مسائلی، یک جوش ضعیف را نشان می دهد که حتما نیاز به اصلاح دارد.

۹. صدای جوش

یک جوشکاری خوب صدای پایداری دارد، خیلی بالا و پایین نمی شود و اگر دوره یادگیری جوشکاری آرگون را با موفقیت سپری کرده باشید می توانید با گوش دادن به صدای جوش، کیفیت کار را تشخیص دهید.

به عنوان مثال جوش هایی که صدایی شبیه به صدای بلند گاز یا فشفشه دارند، یک عیب در جوشکاری را نشان می‌دهد.

۱۰. در جوشکاری بالای سر بیشتر دقت کنید

در این مدل جوشکاری، حساسیت ها بیشتر است، چون قطرات فلز از حوضچه جوش در این حالت دیرتر از وضعیت عمودی می چکد.

در واقع جوشکاری بالای سر تقریبا با شیوه جوشکاری در وضعیت افقی فرقی ندارد و تنها تفاوت آن ها این است که باید تا حد امکان حوضچه مذاب را کوچک نگه داشت.

ویدئوی یادگیری جوشکاری در یوتیوب

۴ دیدگاه. Leave new

  • سلام.. مطلبتون خیلی خوب بود ممنونم.. میخواستم بدونم برای جوش دادن لوله های گاز هم از جوشکاری آرگون استفاده میشه؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب.. یک مقاله بی نقص بود. و توضیحات کامل و کابردی بود . سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام.. ممنونم که با اطلاع رسانی به علاقه مندان به این رشته رو آگاه میکنید که هم با این حرفه آشنا بشیند وهم مسائل ایمنی وخطرات کار رو یاد بگیریند
    همیشه سربلند وپاینده باشید…

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با جوشکاری سیار تهران