چگونه جوشکاری کنیم؟ آموزش جوشکاری به زبان ساده


تماس با جوشکار سیار


نمونه کار های جوشکار سیار

 

چگونه جوشکاری کنیم ؟

در این مطلب قصد داریم به موضوع چگونه جوشکاری کنیم و آموزش جوشکاری به بیان ساده بپردازیم. اگر به دنبال پاسخی برای این سوال هستید بهتر است قبل از هر چیزی با مفهوم جوشکاری  و انواع آن  آشنا شوید تا بعد بتوانید  وارد حرفه جوشکاری شوید، و به صورت حرفه ای این کار را انجام دهید.

جوشکاری  چیست؟

جوشکاری به عملی گفته می شود که در آن با استفاه از جریان برق برای گرما دادن به فلز و ذوب کردن آن برای اتصال دو فلز بهم استفاده می کنیم.جوشکاری و استفاده از دستگاه جوش یکی از لذت بخش ترین کارها برای افرادی است که به آن علاقه دارند. بعضی از افراد جوشکاری را برای کاربرد آن در خانه یا مشکلاتی که برایشان پیش می آید آموزش میبیندد  بعضی از افراد جوشکاری را یک کار حرفه ای می دانند و آن را به عنوان شغل به منظور کسب درآمد انتخاب میکنند.

مطلب پیشنهادی: جوشکاری سیار در تهران | جوشگاری و اهنگری سیار تهران | تهران ولدر

انواع جوشکاری

برای اینکه بتوانید درجوشکاری حرفه ای شوید باید بدانید که جوشکاری انواع متفاوتی دارد در ادامه شما را با انواع جوشکاری آشنا میکنیم

۱ . جوش قوس الکترونیکی

۲.جوش قوس الکترونیکی با گاز

۳ . جوشکاری قوس فلزی بدون محافظ

۴.جوشکاری قوس هسته ای شار

۵ . جوشکاری پرتو الکترونیکی

۶ . جوشکاری هیدروژی اتمی

مطلب پیشنهادی: جوشکاری چیست و چند نوع دارد؟ | اهنگری و جوشکاری سیار در تهران

حال وقت آن رسیده که به سوال چگونه جوشکاری کنیم پاسخ دهیم. در ادامه جوشکاری را به صورت مرحله به مرحله آموزش میدهیم با ما همراه باشید.

چگونه جوشکاری کنیم؛آموزش مراحل جوشکاری

انواع جوشکاری

مرحله اول چگونه جوشکاری کنیم: توصیه های ایمنی

۱ . خرید کلاه جوشکاری

اولین مرحله برای اینکه  بدانیم چگونه جوشکاری کنیم این است که توصیه های ایمنی را همیشه رعایت کنیم تا از بروز مشکلات یا آسیب های که در حین انجام کار به ما می رسد جلوگیری کنیم. قدم اول برای این کار داشتن کلاه خوب و مناسب جوشکاری  است. زمانی که ما کلاه را روی سرمان می گذاریم در واقع از برخورد بریده های فلزات به سر و صورتمان در هنگام جوشکاری جلوگیری می کنیم. این کلاه را می توانید هم به صورت آنلاین و هم از ابزار فروشی ها خریداری کنید.

۲. تهیه دستکش های جوشکاری

دومین قدم برای رعایت توصیه های ایمنی داشتن دستکش های ضخیم می باشد. برای این کار باید دستکش هایی  ضخیم استفاده کنید. داشتن دستکش مناسب در هنگام جوشکاری باعث می شود تا دست هایمان از شک الکتریکی پرتوها در امان باشد.

۳. پبشبند چرمی بپوشید

سومین قدم برای رعایت توصیه های ایمنی برای اینکه چگونه جوشکاری کنیم استفاده ازیک پیشبند مناسب است. زمانی که ما پیشبند برای کار با دستگاه جوش را می پوشیم از برخورد جرقه ها به سمت خود جلوگیری می کنیم. این کار باعث جلوگیری از سوختگی می شود.

۴. کار در مکانی با تهویه مناسب

آخرین قدم از توصیه های ایمنی برای اینکه چگونه جوشکاری کنیم این است، همیشه برای جوشکاری باید مکانی را انتخاب کنیم که درآن تهویه مناسب هوا قرار داشته باشد. هنگام جوشکاری هوا با ذرات و گازهای سمی آلوده می شود، این ذرات  وارد بدن و باعث صدمه رساندن به بدن می شود.برای همین همیشه باید به مکان مناسب نیز توجه کنید. تا زمانی که جوشکاری می کنیم سلامتی مان به خطر نیافتد.

مرحله دوم چگونه جوشکاری کنیم: آماده سازی فلز برای جوشکاری

۱ . قبل از شروع جوشکاری هر گونه رنگ یا گرد و خاک را از روی فلز پاک کنید

برای اینکه بخواهیم فلز را آماده جوشکاری کنیم ، قبل از هر جوش باید فلزرا از هرگونه رنگ یا گرد و خاک پاک کنیم. برای اینکارمی توانیم  از سمباده، برس سیمی و دستگاه سنگ فرز کمک بگیریم. در استفاده از سنگ فرز برای فلزات ظریف باید همیشه مواظب باشید تا فلز درهنگام تمیز کردن نشکند. همچنین برای فلزات ضخیم هم باید این نکته را فراموش نکنیم  که گوشه های فلزها را باید خوب با سنگ فرز ساف کنیم تا تیزی و زبری آنها از بین برود.

نکته: اگر قبل از جوشکاری فلز را زنگ آهن بزنیم کمک می کند تا از اتصال الکتریکی که توسط موتور جوش ایجاد می شود جلوگیری کنیم.

۲. فلز را با استون پاک کنید

برای اینکه  بدانیم چگونه جوشکاری کنیم باید قبل از جوش دادن فلزها آنها را عاری از هرگونه زنگ زدگی کنیم. برای پاک کردن آنها می توانیم از استون استفاده کنیم.  استون یک محلول خوب برای از بین بردن رنگ ها است. زمانی که فلز حسابی پاک شود باعث می شود تا جوش به خوبی انجام گیرد و کار خوب و تمیزی داشته باشیم.

۳.  فلز را  با یک تکه پارچه خشک کنید

زمانی که ما فلز را به وسیله استون ازهررنگ یا زنگ زدگی پاک کردیم، باید به وسیله یک دستمال پارچه فلز را خشک کنید. این کارباعث آماده سازی فلز برای جوشکاری می شود.

مطلب پیشنهادی: آشنایی با خدمات جوشکاری و آهنگری

مرحله سوم چگونه جوشکاری کنیم: استفاده از موتور جوش میگ

۱ . مطمئن شویم دستگاه میگ آماده به کار است

در مرحله سوم چوشکاری  استفاده از موتور جوش میگ است. برای اینکه مطمئن شویم که دستگاه میگ آماده است باید به قسمت های آن دقت کنید. اول اینکه ببینید که دستگاه دارای سیم پرقرقره است یا نه. دوم اینکه به نوک انبرک باید دقت کنید که درست به میز وصل شده است و سوم اینکه از مخزن گاز پوششی مطلع شویم که به طور مناسب قرار دارد ودرآخر هم مطمئن شوید که دستگاه جوش درست کار می کند تا در حین کار خاموش یا خراب نشود.

۲. انبرک را به میزکار متصل کنیم

قدم بعدی برای استفاده از موتور جوش میگ به کارگیری انبرک است. برای این کار باید بدانیم که موتور جوش دارای یک انبرک است. برای اینکه از خطر برق گرفتگی در امان باشیم نوک انبرک را به میز متصل کنید. این کار برای حفظ سلامت خودمان و کسانی که با ما کار می کنند است.

۳. تفنگ جوشکاری را با دست خود نگه داریم

کار دیگری که باید انجام دهیم تا یاد بگیریم که چگونه جوشکاری کنیم این است حتما هنگام کار با موتور جوش از دستکش استفاده کنیم. بعد برای استفاده از تفنگ جوشکاری باید یک دست خود را روی میز قرار دهیم. این کار باعث می شود تفنگ را خوب کنترل کنیم. با دست دیگر تفنگ جوشکاری را بگیریم. همچنین از انگشت سبابه برای زدن دکمه تفگ استفاده می کنیم، تا تفنگ روشن شود و شروع به کار کند.

۴. تفنگ جوشکاری را با زاویه ۲۰ درجه نگه داریم

نگه داشتن صحیح تفنگ جوشکاری یکی دیگر از ترفند هایی است که باید یاد بگیریم. برای این کار باید همیشه تفنگ را با زاویه ۲۰ درجه بر روی فلز نگه داریم. این کار باعث می شود تا به جوشکاری نفوذ کنیم و تسلط کامل را بر روی نقطه جوش داشته باشیم. انجام این کارها باعث بهترشدن نقطه جوش می شود.

 ۵. موتور جوش را روشن کرده و دکمه را فشار می دهیم

برای این کار اول باید کلاه ایمنی را روی صورت خود بکشیم، بعد دکمه ای که روی انبر وجود دارد را فشار می دهیم تا موتور جوش روشن شود. زمانی که موتورجوش روشن شد حتما  باید سرخود را از آن دور نگه داریم که براده هایی که براثر جوشکاری به اطراف پرت می شوند به چشمها و صورتمان برخورد نکند. رعایت اصول ایمنی یکی از نکات مهم در جوشکاری و استفاده از موتور جوش می باشد.

۶. تفنگ را روی فلز به آرامی می کشیم تا جوش تشکیل شود

برای انجام دادن این کار نوک انبر جوشکاری را به فلز می زنیم. زمانی که نوک انبر به فلز برخورد می کند تولید جرقه می کند. برای جلوگیری از ایجاد این جرقه می توانیم قبل از اینکه کار را شروع کنیم نوک انبر را یک یا دو دقیقه روی فلز در یک نقطه نگه داریم. این کار باعث می شود ازایجاد جرقه و آسیب رساندن به خود جلوگیری کنیم.

۷. با انبر دایره های کوچکی را در حین جوشکاری درست کنید

برای این که در کار جوشکاری مهارت پیدا کنید باید در حین جوشکاری به وسیله انبر حرکت دایره ای انجام دهیم تا دایره های کوچک درست شوند. این کار باعث می شود که جوش استحکام پیدا کند و جوش حاصل زیبا و بدون نقص باشد. همیشه برای بهتر شدن در جوشکاری و مهارت پیدا کرن در آن باید تمرین زیاد کنیم.

چگونه جوشکاری کنیم

مرحله چهارم چگونه جوشکاری کنیم: استفاده از سیم جوش

برای اینکه با کاربرد سیم جوش درجوشکاری آشنا شویم و بدانیم که چگونه جوشکاری کنیم تا درکارمان حرفه ای شویم و سرعت عمل داشته باشیم.  باید اول با معنای سیم جوش آشنا شویم.

سیم جوش چیست؟ در بعضی از جوش کاری ها فضاهایی خالی وجود دارد که برای پر کردن این فضاها ازماده کمکی استفاده می کنیم که به آن سیم جوش می گویند. ترکیبات شیمیایی این سیم جوش ها شبیه به فلز پایه است و در جوشکاری بسیار کاربرد دارد. سیم جوش ها انواع مختلفی دارند اما در حالت کلی دونوع هستند، که به آنها سیم جوش توپر و سیم جوش تو پودری می گویند. استفاده از این روشها در بعضی از اتصالات مناسب و در بعضی هم نامناسب هستند.

ویژگی های سیم جوش چیست؟ سیم جوش ها ویژگی های بسیاری دارند. ما دراینجا چند تا از ویژگی های سیم جوش ها که در جوشکاری کاربرد بیشتری دارد را یادآوری می کنیم.

۱ . نفوذ عمیق

سیم جوش ها می توانند نفوذ عمیقی را در ریشه جوش ایجاد کنند. برای همین می توانیم از آنها برای ساخت اتصالات نازک هم استفاده کنیم. سیم جوش ها می توانند جاهای خالی را پر کنند و جوش ایجاد شده یک دست به نظربیاید.

۲. کاهش عیوب جوشکاری

سیم جوش ها دارای دی اکسید کننده هستند این کار باعث می شود تا عیب های جوشکاری که درحین انجام کارایجاد شده اند مثل تخلخل را بپوشانند. وجود این دی اکسید کننده ها درسیم جوش ها باعث می شود که قبل از شروع جوشکاری فلزات نیاز کمتری به تمیز کاری داشته باشند. و آماده برای جوشکاری باشند.

۳. سرعت بالای جوشکاری

زمانی که می خواهیم یاد بگیریم که چگونه جوشکاری کنیم، باید بدانیم که استفاده از سیم جوش درجوشکاری خیلی مهم است. همچنین سیم جوش کارایی زیادی دارد و سرعت کار را در حین جوشکاری  بالا می برد. برای همین جوش کاری با سیم جوش طرفداران زیادی دارد.

۴.  مراقبت از سیم جوش

استفاده ازسیم جوش در جوشکاری دارای اهمیت فراوان است و مراقبت از آن بسیارمهم است. برای بهبود عملکرد سیم جوش و افزایش طول عمرآن، لایه ای را روی آن قرار می دهند که از جنس مس است . مراقبت از این لایه مسی بسیار اهمیت دارد، این کار باعث می شود تا از سایش در پوشش جلوگیری کند.

حرف آخر:

جوشکاری کاری  هنری  و حرفه ای محسوب می شود. جوشکاری برای افراد تازه کار که از خود می پرسند چگونه جوشکاری کنیم، کار سختی است. در صورت عدم رعایت نکات ایمنی بسیار خطرناک هم می شود. برای اینکه بتوانیم  حرفه جوشکاری را یاد بگیریم در قدم اول باید به نکات ایمنی توجه زیادی کنیم. رعایت آنها در حین کار را لازمه کار خود بدانیم. هیچ کار حرفه ای بدون احتیاط و نکات ایمنی خوب و قابل قبول نیست. همیشه اگر به صدای جوش خود درحین جوشکاری گوش دهیم  خود متوجه خواهیم شد این کار باعث می شود تا بفهمیم که جوش چطور در آمده است.

یک جوش خوب صدایی پایدار دارد، که همواره خیلی بالا یا پایین نمی شود.  صدای یک جوش خوب معمولا صدایی شبیه صدای سرخ کردنی است. زمانی که این صدا شبیه صدای بلند گاز یا فشفشه باشد، این جوش خطرناک است و باید همیشه از آن پرهیز کنیم. زمانی که با رعایت تمامی مراحل مهارت کافی را پیدا کنیم، می توانیم با گوش دادن به صدای جوشکاری، از خوب بودن یا بد بودن جوش خود مطلع شویم.

چنانچه که شما به آهنگر و یا جوشکار نیاز دارید می توانید با مراجعه به سایت تهران ولدر درخواست آهنگری سیار تهران و جوشکاری سیار تهران را بدهید. افراد ما در همه وقت حتی در روزهای تعطیل برای خدمت رسانی به شما عزیزان آماده هستند.

ویدئو آموزش جوشکاری در یوتیوب

[vc_custom_heading text=”پست های مرتبط” font_container=”tag:h3|text_align:left”]

۸ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با جوشکاری سیار تهران